SURINAAMSE DIASPORA KAN BELANGRIJKE ROL SPELEN IN HET TOERISME

Uit onderzoek is gebleken dat de diaspora (verspreiding van een volk in andere landen buiten het thuisland) een cruciale rol kan spelen bij de vergroting van de bekendheid van het thuisland in den vreemde.

En dat is niet zo raar want als je in een blanke samenleving woont en zelf een ander kleurtje hebt, dan wordt er dikwijls gevraagd waar je vandaan komt. Mocht jouw thuisland dan niet zo bekend zijn, dan wordt er vaak doorgevraagd waardoor men steeds meer te weten komt over jouw land.

Dr. Keith Nurse, een icoon op het gebied van cultureel- en erfgoedtoerisme, heeft in het verleden herhaaldelijk het belang aangegeven van de diaspora. Volgens Nurse is de diaspora sowieso een duurzame markt voor een bestemming maar belangrijker nog, zij die in het buitenland wonen kunnen een functionele rol spelen bij de promotie van het thuisland.

En laten we eerlijk zijn. Surinamers praten graag over hun eigen land. Al helemaal wanneer zij in het buitenland wonen en net terug zijn van een vakantie in ons land. Hoe het ook zij, dat de Surinaamse diaspora een katalysator kan zijn voor de promotie van het toerisme van ons land is een vaststaand feit.

De ondertekening van de intentieverklaring van de Stichting Toerisme Suriname met de Nederlandse diaspora organisatie, Stichting Collectief Overzee Suriname, op maandag 16 januari jongstleden kan daarom gezien worden als een strategische stap voor de bevordering van het toerisme van ons land. Los van de promotie van Suriname, is de intentie uitgesproken om de diaspora in Nederland te mobiliseren om de ondernemingskansen op het gebied van toerisme te vergroten en Surinaamse Nederlanders te motiveren om in het toerisme te investeren.

De Surinaamse diaspora in Nederland bedraagt ongeveer 350.000. Naar schatting komt zo een 25% daarvan jaarlijks op vakantie naar Suriname.

Bron: UnitedNieuws

January 22, 2017