Stichting Toerisme Suriname tekent intentieverklaring met diaspora organisatie in Amsterdam

Maandag 16 januari is er een intentieverklaring ondertekend tussen de Stichting Toerisme Suriname en Stichting Collectief Overzee Suriname met als doel het toerisme te stimuleren richting Suriname.

Stichting Collectief Overzee Suriname vindt het haar plicht om Suriname te promoten en ook de diaspora te informeren over de ondernemingskansen op het gebied van toerisme.

Juist nu dat de Surinaamse economie in zwaar weer verkeert moeten er meer bedrijven in Suriname op het gebied van toerisme opgezet worden, zodat  er duurzame banen gecreëerd worden en de economie zich kan herstellen zegt drs. Ernest Grep voorzitter Stichting Collectief Overzee Suriname.

Volgens Jerry A-Kum, directeur van de Stichting Toerisme Suriname, is de samenwerking opportuun voor de verdere promotie van de toeristische mogelijkheden in Suriname. Niet alleen investeringen zullen aan de orde zijn, maar ook mogelijkheden voor training, educatie en onderzoek, vult de directeur aan.

De twee organisaties zullen regelmatig overleg plegen en erop toezien dat de diaspora in Nederland optimaal wordt geïnformeerd en betrokken in de ontwikkeling van toerisme in Suriname