Delegatie Surinaams Jeugdparlement krijgt warm onthaal in Amsterdam.

Stichting Collectief Overzee Suriname heeft wederom een geslaagde netwerkevenement georganiseerd, dit maal op 9 november jl. in The Way Up in Amsterdam zuidoost. Het was wederom een groot succes en bij deze netwerkbijeenkomst met de aanwezigheid van het jeugdparlement en Caricom Ambassadeurs van Suriname.

De directeur van het ministerie van Jeugdzaken en Sport en de jeugdparlementariërs en Caricom Ambassadeurs hadden het over, onderwijs, het decentralisatiebeleid, jonge ondernemerschap en hoe Surinamers in diaspora de Surinaamse gemeenschap kan helpen en ondersteunen. Algemeen kan worden gesteld dat de gemeenschap onder de indruk was van de werkzaamheden en de uitstraling van de jeugdparlementariërs. Men vond alle voordrachten inspirerend en motiverend.

Van de afgelopen netwerkbijeenkomsten, waar wij het hadden over de rol van de Surinaamse diaspora en de Expertmeeting over zaken doen in Suriname, is er op deze meeting echt zaken gedaan. Er zijn drie samenwerkingsovereenkomsten aangeboden aan het Jeugdparlement waarvan twee reeds ondertekend zijn. En ook heeft een ondernemer 3 laptop’s geschonken aan het Jeugdparlement.

Bij deze inspireerde en leerzame bijeenkomst  wat geresulteerd heeft tot spontane samen werkingen die beklonken zijn, worden de ruim 65-70 aanwezigen bedankt. De discussie en vragenronde werd afgesloten.